Met het oog op morgen (NOS)

Feite Hofman is te gast bij radioprogramma “Met het oog op morgen” om te praten over de nieuwe wet Kansspelen op Afstand, en de gevolgen die de wet kan hebben voor o.a. de normalisering van online gokken.

Link naar uitzending

Podcast: Van Twee Kanten (Volkskrant)

In de podcast “Van Twee Kanten” interviewt Corine Koole twee geliefden over een heftige gebeurtenis in hun relatie. Ze interviewt ze apart van elkaar zodat ze openhartig kunnen praten.
In deze aflevering interviewt ze Feite en Dorien.
“Dorien vindt het rauwe randje van Feite wel aantrekkelijk als ze hem leert kennen. Hij is tenminste niet saai. Maar wat hij haar niet vertelt is dat hij gokverslaafd is, en al tienduizenden euro’s aan schuld heeft. Als hij het toch toegeeft, probeert ze hem te helpen om het onder controle te houden. Maar dan neemt Feite een paar beslissingen waar hij zich zó voor schaamt dat hij er niemand over kan vertellen.”

Podcast: Kanjerstraat 13 (Luisterdoc)

De Nationale Postcode Loterij is een vertrouwd meubelstuk in de Nederlandse huiskamer. Er zijn mensen die klagen over de indringende reclame die de organisatie maakt. Maar als puntje bij paaltje komt, doet het gros van de Nederlanders gewoon mee. Zij willen geen verliezer zijn als de buurman wint. Bovendien: je steunt er toch het goede doel mee?

Luister naar programmamaakster Karin Schagen, mode-ontwerpster Helène de Gier (die de loterij heeft aangeklaagd), filosoof Paul van Tongeren, marketingdeskundige Remon Vonk (IVRM), verslavingskundige Feite Hofman (AGOG) en tal van winnaars, bijna-winnaars en ‘verliezers’.

Gokken: de verborgen verslaving

Focus
Seizoen 10 Afl. 6 – Gokken: de verborgen verslaving

Wat gaat er mis in het gokverslaafde brein? Ex-verslaafde Feite Hofman bracht een groot deel van zijn tijd door achter de fruitautomaat. Volgens de Amerikaanse onderzoekster Natasha Dow Schüll is vooral de fruitautomaat ontworpen als een muizenval voor het brein.